Reklama
Sosatko.cz
Sosatko.cz > Recepty > Hovězí maso > Hovězí kližka na smetaně
Recepty
  • Menu dne

  • Kategorie receptů

  • TOP recepty

  • Nejoblíbenější recepty

  • Nejnovější recepty

  • Slovník pojmů

  • Rady a návody

  • Zajímavosti

  • Rozšířené vyhledávání

  • Přidání receptu

  • Náhodný recept
    Řezy 3Bit
    Plechovku salka minimálně den předem uvaříme ve vodě hodinu a půl (neotevřenou plechovku zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni). Necháme vychladnout.
    Suroviny na těsto důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme (200°C, cca 10 minut).
    Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout a do vlažného vešleháme po částech změklé máslo a moučkový cukr. Důkladně vyšleháme.
    Karamelový krém připravíme důkladným vyšleháním másla s uvařeným salkem.
    Vychladlý piškot pocákáme rumem natřeme pudinkový krém.
    Celý povrch krému poklademe sušenkami a pokropíme je rumem.
    Na sušenky natřeme karamelový krém, uhladíme a pocákáme polevou nebo posypeme strouhanou čokoládou. Dáme ztuhnout do ledničky. Krájíme až další den, po změknutí sušenek.

    Zobrazit celý recept
    Reklama
    Reklama
    TOP recepty
    Hovězí kližka na smetaně
    Tisk Tisk   Poslat e-mailem Poslat e-mailem
    Suroviny
    600 g hovězí kližky, 1 mrkev, kousek celeru, menší petržel, 1 cibule, lžíce oleje, 60 g slaniny, 3 dl smetany, lžíce hořčice, divoké koření, špetka tymiánu, cukr, sůl, citrón, 2 lžíce bílého vína, lžíce hladké mouky.
    Postup přípravy
    Maso nakrájíme na 4 plátky, neklepeme a protáhneme proužky slaniny. Zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a na oleji osmažíme. Přidáme maso a opečeme. Podlijeme, přidáme sůl, koření a na plátky nakrájený, oloupaný citrón. Dusíme do měkka. Maso vyjmeme, smetanu rozšleháme s moukou, zalijeme, povaříme a dochutíme podle potřeby vínem, cukrem, hořčicí, případně octem. Přecedíme na plátky masa.
    Poznámka
    Podáváme s houskovým knedlíkem.
    Doba přípravy   80 min.     Počet porcí   4 porce
    Hodnocení
    Průměrné hodnocení: 2.57Hodnoceno: 21x
    Od uživatele: Lukáš Štelcl | Vloženo: 01.11.2009 | Zobrazeno: 40914x | Kategorie: Hovězí maso
    Další recepty z této kategorie
    Maďarský guláš
    Kotlíkový guláš se zeleninou
    Maďarský tokáň
    Moravská roštěnka
    Brněnská hovězí roláda
    Pštrosí vejce
    Hovězí pečeně na pivě
    Hovězí pečeně na celeru
    Hovězí dušené na česneku
    Hovězí na hořčici
    Zpět na hlavní stranu | Zpět na přehled receptů z kategorie Hovězí maso
    Komentáře
    Jméno
    E-mail (pouze pro kontakt s redakcí, e-mail nebude nikde zobrazován)
    Komentář
    CAPTCHA
    Kód
    2005 – 2015 © Sosatko.cz
    Jméno
    Příjmení
    Telefonní číslo
    E-mail
    Jméno
    Příjmení
    Telefonní číslo
    E-mail